Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ(!!!)ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ!

Έληξε προ ολίγων ημερών η έκθεση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ρωσσία (Αγία Πετρούπολη-Μόσχα), την οποία προσκύνησαν εκατομμύρια πιστών, παραμένοντας υπομονετικά επί πολλές ώρες μέσα στο κρύο. Μετά το πέρας, ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ, ο οποίος είχε μεταφέρει την Αγία Ζώνη στην ομόδοξο Ρωσσία, έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Πούτιν, με τον οποίο συνομίλησε επί πολύ ώρα και του ζήτησε να βοηθήσει την πολύπαθη πατρίδα μας, τώρα που βρίσκεται σε μεγάλη ανάγκη.

Του ζήτησε δηλαδή, αυτό που προσφερόταν να κάνει η Ρωσσία στην αρχή της κρίσεως και που αρνήθηκαν οι Έλληνες (ή μήπως ελληνόφωνοι…) πολιτικάντηδες. Η ιστορία αυτή είναι γνωστή τοις πάσι και την είχε αποκαλύψει ο Έλλην βουλευτής της ρωσσικής Δούμας, Ιβάν Σαββίδης (Ο Πούτιν προσέφερε βοήθεια στον Παπανδρέου, κι αυτός του μιλούσε για την… πράσινη ανάπτυξη! Γι’ αυτό το ταξίδι, έτερος πονηρός τηλεπολιτευτής είχε δηλώσει: «Λάθος το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ρωσσία» και ζητούσε να καλύψουμε το «κενό» που άφησε ο Ερντογάν στον άξονα Ουάσινγκτον-Τελ Αβίβ). Και βέβαια, ο Πούτιν και ο οποιοσδήποτε Πούτιν, δεν συναντά κανέναν τυχαία και μάλιστα για 2,5 ολόκληρες ώρες. Τιμή την οποία επιφύλαξε για τον Ηγούμενο Εφραίμ!

Φαίνεται, όμως, πως κάποιους εγχώριους παράγοντες ενόχλησαν η πέραν πάσης προσδοκίας λατρεία της Αγίας Ζώνης, οι επί υψηλοτάτου επιπέδου επαφές του Ηγουμένου Εφραίμ και η «θρασύτης» του να τείνει χείραν φιλίας προς την Ρωσσία ενώ είμεθα δέσμιοι των διεθνών τοκογλύφων της τρόικας και του ΔΝΤ, και ως εκ τούτων αποφάσισαν να τον «κοντύνουν». Πληροφορούμεθα, λοιπόν, ότι κάποια ανακρίτρια ζήτησε την προφυλάκιση (!!!) του Ηγουμένου, για το ανύπαρκτο (όπως απεδείχθη) «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου.

Με την πρόταση της ανακρίτριας διαφώνησε ο Εισαγγελεύς, ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί στον Ηγούμενο χρηματική εγγύηση. Να σημειωθεί, ότι διώξεις για το «σκάνδαλο» γίνονται μόνο κατά των Μοναχών, καθώς οι ποινικές «ευθύνες» των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν… παραγραφεί. Οι σκοπιμότητες της συνεχείας μιας τελειωμένης υποθέσεως, καθώς και της προτάσεως για προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ, είναι πλέον ηλίου φαεινότερες…

πηγή: xa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: