Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!

To κρίσιμο θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, που αφορά το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους αλλοδαπούς που μένουν μόνιμα στη χώρα μας θα κριθεί από...

την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου συζητήθηκε σήμερα το θέμα, έχουν προσφύγει ιδιώτες και τέσσερις ενώσεις (Παγκρήτιος Ένωση, Πατριωτικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Λακωνίας, Παμποντιακός Σύλλογος Η Αργώ και Σύνδεσμος Κρητών Επιστημόνων).


Όλοι ζητούν να ακυρωθούν από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικές 198 αποφάσεις Γενικών Γραμματέων από τις περιφέρειες της χώρας, με τις οποίες αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια αλλοδαποί.


Ανάμεσα στους προσφεύγοντες είναι και ένας συνταξιούχος καπετάνιος από την Άνδρο ο οποίος υποστήριξε ότι σε όλα τα μέρη του κόσμου που ταξίδεψε δεν έχει δει να εφαρμόζεται τέτοιος νόμος.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση δύο αλλοδαπές που έχουν εγγραφεί με βάση το νόμο αυτό στους εκλογικούς.


Όπως είναι γνωστό προηγήθηκε απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Δ' τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, η οποία έκρινε ο νόμος που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στη χώρα μας είναι αντισυνταγματικός, καθώς το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: