Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ" ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ!


Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano στο σημερινό της πρωτοσέλιδο υποστηρίζει ότι "υπάρχει μια συνωμοσία κατά του Πάπα" και προσθέτει ότι "θα πεθάνει εντός δώδεκα μηνών"...
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο επίσκοπος του Παλέρμο, καρδινάλιος Πάολο Ρομέο, κατά την διάρκεια ταξιδιού του στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο άφησε να εννοηθεί σε διάλογό του ότι ο Πάπας Βενέδικτος ο Δέκατος Έκτος πρόκειται να πεθάνει εντός δώδεκα μηνών-ή ότι σε κάθε περίπτωση, θα απειληθεί σοβαρά η ζωή του.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Il Fatto Quotidiano Αντόνιο Παντελάρο, ο Ποντίφικας ενημερώθηκε σχετικά από τον κολομβιανό καρδινάλιο Ντάριο Καστριγιόν, ο οποίος του απέστειλε χειρόγραφο σημείωμα στα γερμανικά τον Ιανουάριο.
"Δεν ελέχθη ότι ο γερμανός ποντίφικας θα δολοφονηθεί, αλλά ότι κινδυνεύει σοβαρά να πεθάνει", τόνισε ο Παντελάρο μιλώντας χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο που έκανε την έρευνα για το θέμα, ο επικρατέστερος ‘δελφίνος’ που θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ο σημερινός επίσκοπος του Μιλάνου, καρδινάλιος Άντζελο Σκόλα, ο οποίος φέρεται όμως να μην διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Ταρτσίζιο Μπερτόνε.
Άλλες ιταλικές εφημερίδες-όπως η Κοριέρε Ντέλα Σέρα-τονίζουν ότι "δεν έχει διαπιστωθεί αν το εν λόγω σημείωμα είναι αυθεντικό".
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι "πρόκειται προφανώς για παραληρήματα που δεν πρέπει να ληφθούν σε καμία περίπτωση σοβαρά υπόψη".

πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: