Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΡΩΣΙΑ: O ΠΟΥΤΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να εισαγάγει το θέμα «Βασικές αρχές της Θρησκευτικής Κουλτούρας και της Ηθικής του Κόσμου» σε όλα τα σχολεία της Ρωσίας.

Η θρησκευτική εκπαίδευση κατά τα τελευταία δύο χρόνια διδάχθηκε πειραματικά σε 20 περιοχές της Ρωσίας και την παρακολούθησαν περίπου 300.000 μαθητές, όπως...αναφέρει η Θρησκευτική Υπηρεσία Πληροφοριών (ВИА).

Οι γονείς, θα αποφασίσουν μέχρι το Μάρτιο, για ένα από έξι μοντέλα διδασκαλίας του νέου αντικειμένου και οι δάσκαλοι θα αρχίσουν τα μαθήματα στο τέλος του Αυγούστου.

Τα τέσσερα θρησκευτικά μοντέλα είναι – η βασική Ορθόδοξος Εκκλησία, η Εβραϊκή, η Ισλαμική Κουλτούρα και η βουδική και τα άλλα δύο (μοντέλα) είναι οι βασικές θρησκείες του κόσμου και το επίπεδο της Ηθικής Παγκοσμίως.
Λέκτορες για τα τέσσερα πρώτα μοντέλα θα επιλεχθούν από τις ανάλογες θρησκευτικές κοινότητες.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Παιδείας, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των μαθητών είναι για την Ηθική- σε ποσοστό 42 τοις εκατό.
Οι βασικές αρχές του Ορθόδοξου Πολιτισμού καταλαμβάνουν 30 τοις εκατό της προτίμησης των σπουδαστών, με 18 τοις εκατό οι βασικές παγκόσμιες θρησκείες, με εννέα τοις εκατό η ισλαμική θρησκευτική εκπαίδευση και με ένα τοις εκατό η βουδιστική.

Οι εκπρόσωποι των ρωσικών θρησκευτικών κοινοτήτων δήλωσαν ότι εκπλήσσονται από την απόφαση του Πούτιν, και ότι αυτό γίνεται ως μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του, όπως αναφέρει η ВИА.

Δεν υπάρχουν σχόλια: