Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΗΧΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ!

Βρέθηκε το 1922 στον τάφο του Τουταγχαμόν, κάποιοι 17 χρόνια μετά δοκίμασαν αν “δουλεύει” αν βγάζει δηλαδή ήχο. Η σάλπιγγα ήχησε και λίγο μετά ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.
Κάποιοι τη δοκίμασαν ξανά... λίγο πριν ξεσπάσει ο πρώτος Πόλεμος του Κόλπου... Καταραμένη είπαν, κι αυτή όπως τόσα άλλα που συνδέονται με τον τάφο. Δεν είναι τυχαίο λένε ότι με το που την άγγιξαν τα χέρια ενός αρχαιολόγου για πρώτη φορά μετά από 3.000 χρόνια μέσα στον τάφο... έσπασε!

Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με τη “δίδυμη αδελφή της” κάποιοι θέλησαν να την κλέψουν από το μουσείο του Καΐρου την ώρα που οι ταραχές έκαναν το αίμα να ρέει στους δρόμους της πόλης...

Τώρα κάποιοι θέλουν να την ξαναδοκιμάσουν. Το Μεγάλο Σάββατο η σάλπιγγα θα ηχήσει και πάλι χάρη σε ένα πρόγραμμα του BBC που όχι τυχαία λέγεται “Ghost Music”.


Το BBC άλλωστε έχει το προνόμιο να κατέχει την μοναδική ηχογράφηση της φαραωνικής σάλπιγγας, που είχε γίνει το 1939 στο Μουσείο του Καΐρου. Όπως δημοσιεύει “Το Βήμα” “η ηχογράφηση του BBC ήταν μία εντελώς εξαιρετική περίπτωση, αφού χρειάσθηκε πρώτα να πεισθεί η αιγυπτιακή Αρχαιολογική Υπηρεσία ενώ το πρόγραμμα είχε αναλάβει να παρουσιάσει σε περίπου 150 εκατομμύρια ακροατές ο πρωτοπόρος ραδιοφωνικός παραγωγός Ρεξ Κίτινγκ. Παρών εξάλλου ήταν και ένας από τους τελευταίους επιζώντες της ομάδας Κάρτερ, ο Αλφρεντ Λούκας, ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την αποκατάσταση των θησαυρών του Τουταγχαμών. Πέντε λεπτά όμως πριν να ηχήσει η σάλπιγγα το μουσείο βυθίστηκε στο σκοτάδι και όπως περιέγραψε αργότερα ο Κίτινγκ είδε στο φως των κεριών τον Λούκας, που ενώ προσπαθούσε να είναι ψύχραιμος, το χέρι του έτρεμε...


Γιατί;

Ο Λούκας ήταν παρών και στη πρώτη απόπειρα, που είχε γίνει για να παίξει η ασημένια σάλπιγγα στην Αίγυπτο μπροστά στον βασιλιά Φαρούκ και τότε το πολύτιμο αντικείμενο έσπασε, πιθανώς λόγω του σύγχρονου επιστομίου που χρησιμοποιήθηκε, όπως θεωρήθηκε από τους ειδικούς. Αλλά και ο ίδιος ο Λούκας έπεσε και χρειάστηκε να νοσηλευθεί στο νοσοκομείο. Το όργανο όμως επισκευάστηκε. Όσο για την αναπαραγωγή του BBC, ο μουσικός που είχε επιλεγεί για αυτή τη θρυλική εκπομπή ήταν ένας στρατιώτης, μέλος μπάντας, ονόματι Τζέιμς Τέιπερν.”

πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: