Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ZHTOYN ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ CIA!


Η Ελλάδα μαζί με δέκα ακόμη χώρες καλείται να απολογηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις μυστικές πτήσεις της CIA στο έδαφός της, σύμφωνα με ψήφισμα που εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις έκνομες δραστηριότητες της CIA στην Ευρώπη που σχετίζονταν με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο με τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που θα λογοδοτήσουν αν και πώς συμμετείχαν σε παράνομες κρατήσεις υπόπτων για τρομοκρατία ή υπέθαλψαν ελεγχόμενες δραστηριότητες της CIA σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σε αυτές τις δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται και μυστικές πτήσεις των αεροσκαφών “Gulfstream” που χρησιμοποιεί η CIA. Τα υπόλοιπα κράτη είναι η Φινλανδία, η Δανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Πολωνία.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, το καλοκαίρι 2002, πραγματοποιήθηκαν συχνά δρομολόγια ενός αεροσκάφους της CIA στην Αθήνα, την εποχή που βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση εξάρθρωσης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», όταν η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη πιέστηκε από τους διεθνείς παράγοντες και τα ΜΜΕ να δώσει λύση σε ένα θέμα που παρουσιαζόταν ως η αχίλλειος πτέρνα της χώρας εν όψει και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

Υπάρχουν πληροφορίες πως τέτοιου τύπου αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 15 Μαΐου 2002, προερχόμενο από Φρανκφούρτη και με επόμενο προορισμό την Ιρλανδία. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2002 σημειώθηκε ακόμη μία πτήση. Το αεροσκάφος ερχόταν από την Ουάσιγκτον, προσγειώθηκε στην Αθήνα και κατέληξε στο Ραμπάτ. Ενώ εντοπίστηκε πάλι στις αρχές Οκτωβρίου του 2002 για τρίτη φορά, προερχόμενο από το Ντάλας.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Ζαν Κλοντ Μινιόν για την έγκριση του ψηφίσματος από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: