Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ-ΒΟΥΤΣΗΣ

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, όπως ακριβώς και η πρωτόδικη ποινή, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο αναρχικός Γιώργος Βογιατζής- Βούτσης, γιος του στελέχους του ΣΥΝ Νίκου Βούτση, ο οποίος κατηγορείτο για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη, στις 3 Οκτωβρίου 2007.
Ωστόσο, ο κατηγορούμενος δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς έχει αποφυλακιστεί ήδη από τον Αύγουστο του 2010, έχοντας εκτίσει την ποινή του.
Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του, κάτι όμως που δεν σημαίνει ότι θα την επαναλάβει, ενώ τόνισε ότι η ιδεολογική του τοποθέτηση δεν θα του επέτρεπε να χρησιμοποιήσει βία κατά ανθρώπων.
Προηγήθηκε η κατάθεση του πατέρα του, Νίκου Βούτση, ως μάρτυρα υπεράσπισης, ο οποίος ανέφερε ότι έμεινε έκπληκτος με την ενέργεια του γιου του.
«Μόνο ο ίδιος μπορεί να πει γιατί το έκανε αυτό. Είναι μια πράξη που με υπερβαίνει από πλευράς επιλογών. Δεν έχω αυτή την ιδεολογική κατεύθυνση, ωστόσο κατανοώ πώς η νεολαία αντιδρά».


πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: